Új főparancsnokokat neveztek ki a csendőrség élére


-A A+

Bogdan Enescu és Ionuţ-Gabriel Cîmpanu személyében új vezetőket nevezett ki a Román Csendőrség élére Ion Marcel Vela belügyminiszter.

A tárcavezető pénteki bejelentése értelmében az elkövetkezőkben Bogdan Enescu lesz a Román Csendőrség főfelügyelője. A 46 éves szakember az Alexandru Ioan Cuza rendőrakadémián végzett, és 23 éve tevékenykedik a csendőrség kötelékében. Több vezető tisztséget is betöltött, jelenleg az Ilfov megyei csendőr-felügyelőség vezetője, és nem volt köze a 2018. augusztus 10-i bukaresti tömegoszlatáshoz – mondta róla Vela.

A főfelügyelő első helyettese a 43 éves Ionuţ-Gabriel Cîmpanu lesz. Cîmpanu a Hargita megyei csendőr-felügyelőség vezetőjének helyettese volt eddig, ugyanakkor az Afganisztánban szolgálatot teljesítő csendőri kontingens vezetője, illetve az afgán belügyminiszter vezérkari főnökének tanácsadója.

A miniszter ugyanakkor közölte, hogy a Román Csendőrséget eddig vezető Constantin Florea főfelügyelőnek és helyettesének, Grigore Ciauşescunak megszűnt a megbízatása, mindketten visszatérnek ahhoz az egységhez, amelynél kinevezésük előtt tevékenykedtek.
EZT OLVASTA MÁR?

X