Nagyon kevés aláírás gyűlt össze az SzNT európai polgári kezdeményezéséhez

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés aláírására buzdított a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottja szerdán az M1 aktuális csatornán. Dabis Attila azt mondta: további támogatók kellenek, mivel eddig mindössze a szükséges aláírások négy százaléka gyűlt össze.

Közölte: 2020. május 7-ig kell összegyűjteni egymillió aláírást legalább hét uniós tagországban annak érdekében, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Dabis Attila kiemelte: az SZNT nem adja fel a harcot, legutóbb Dél-Tirolban tartottak sajtótájékoztatót annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a kezdeményezést. Reményeik szerint megismétlődnek az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnél tapasztaltak, amikor az aláírások nagy része a határidő végéhez közeledve gyűlt össze.

Hangsúlyozta: a polgári kezdeményezés tétje, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei - köztük a határon túli magyarság - rendelkezni fog-e a jövőben azokkal az erőforrásokkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a saját kultúrájukat, identitásukat a szülőföldjükön tudják megőrizni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?