Elutasították a Dragnea által a PSD feloszlatására benyújtott keresetet

Jogerősen elutasította a Bukaresti Táblabíróság Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökének a keresetét, amit a PSD Teleorman megyei, közvetve pedig az országos szervezetének feloszlatására nyújtott be.

A PSD június 29-i kongresszusa Viorica Dăncilát választotta meg a pártelnöknek a letöltendő börtönbüntetésre ítélt Dragnea helyett, ám a börtönben ülő Dragnea kifogást nyújtott be a választási eredményt hitelesítő törvényszéki végzés ellen.

A volt párt- és képviselőházi elnök óvása a Teleorman megyei fiktív alkalmazások ügyéhez kötődött, amelyben a ő három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott. Dragnea azzal érvelt keresetében, hogy a bírák úgy döntöttek a két, fiktív módon alkalmazott személy ügyében, hogy csalás történt, emiatt a PSD Teleorman megyei szervezetének tevékenysége (ahol a valóságban a két személy dolgozott) törvénytelenül zajlott 2006 és 2012 között. Emiatt a szervezetet fel kellett volna oszlatni – vélekedett Dragnea.

A PSD volt elnöke szerint akár teljes a PSD-t is fel lehetne oszlatni, mivel a június 29-i kongresszuson a Teleorman megyei szervezet képviselői is szavaztak. Codrin Ştefănescu, a PSD volt főtitkára szerint Liviu Dragnea keresete nem a bosszú jele. A volt pártelnök Ştefănescu szerint úgy gondolta, ez az óvás hozzásegítheti ahhoz, hogy felülvizsgálják az ügyet, amelyben elítélték.

Kapcsolódók

Kimaradt?