A PSD alkotmánybíróságon támadja meg a felelősségvállalással hozott törvényeket, ha parlamenti vita is folyik azokról

A Szociáldemokrata Párt minden olyan jogszabályt meg fog támadni az alkotmánybíróságon, amelyért felelősséget vállal a kormány, ugyanakkor hasonló tematikájú törvénytervezetek várnak megvitatásra a parlament asztalán – közölte hétfőn a PSD ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu.

A párt vezetőségi ülését követően Ciolacu úgy nyilatkozott, alkotmányellenes olyan jogszabálytervezetet felelősségvállalással elfogadni, amely parlamenti megvitatás tárgyát képezi, ezért a PSD minden olyan felelősségvállalással elfogadott törvényt meg fog támadni az alkotmánybíróságon, amely valamely parlamenti vita alatt lévő tervezettel azonos tematikájú.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a PSD készül-e bizalmatlansági indítványt benyújtani, ha a kormány felelősségvállalással hoz meg jogszabályokat, Ciolacu azt felelte, a költségvetési plafonra vonatkozóan muszáj felelősségvállalással meghozott törvényt elfogadni, mert enélkül nem lehet megalkotni az állami költségvetés törvényét. „A többiről még meglátjuk” – tette hozzá.

„Nem nyújthatunk be bizalmatlansági indítványt arra alapozva, amit Orban a televízióban mond” – szögezte le.

(Nyitókép: Marcel Ciolacu | InquamPhotos)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?