Vagyonnyilatkozata szerint havi 3000 lejből élt kormányfői mandátuma előtt Ludovic Orban

Az országos nettó átlag átlagbérhez közelítő jövedelemből, havi 3000 lejből élt Ludovic Orban a miniszterelnöki mandátuma előtt – derül ki a szerdán közzétett vagyonnyilatkozatából.

E szerint a kormányfő egyetlen ingatlana egy dobroești-i (Ilfov megye) ház, amelyet a feleségével együtt birtokol, emellett egy 2007-ben vásárolt gépkocsi tulajdonosa. A vagyonnyilatkozat kitöltése előtti pénzügyi évben összesen 37 ezer lejes jövedelme volt, ami havonta átlagban 3083 lejt jelent.

A miniszterelnök ezt a pénzt „műszaki konzultációs szolgáltatásokért” kapta többek között attól az ügyvédi irodától, amelyik ellátta a jogi képviseletét a felmentéssel végződött korrupciós perében. Ludovic Orbannak egyetlen lej megtakarítása nincs bankban, igaz, adósságai sincsenek – derül ki a vagyonnyilatkozatából.

A kormányfő a Mediafaxnak megerősítette, hogy évekig havi 3000 lejes jövedelme volt. „A vagyonnyilatkozatom mindent elmond a közéleti karrieremről, a tisztességemről. (…) Nagyon szerény ember vagyok, nem szeretek nagy lábon élni, és ilyenek a családom tagjai is” – jelentette ki Ludovic Orban.

A miniszterelnök felesége, Mihaela Orban pszichológus, és egy magánóvoda igazgatónője. Van egy felnőtt gyermekük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?