Kevesebb politikai konfliktust, több építkezést vár a következő öt évben az RMDSZ elnöke

Családjával együtt érkezett Kelemen Hunor szövetségi elnök a vasárnapi szavazásra, ahol a választásokon való részvétel fontosságát, valamint abbéli reményét hangsúlyozta, hogy a következő öt évben Románia fejlődő ország lesz, ahol „a tiszteletet és a bizalmat alapértékként kezelik”.

Vasárnap délelőtt a kolozsvári Tiberiu Popoviciu Informatikai Líceumban szavazott az RMDSZ elnöke. Kelemen Hunor a pecsételés után azon meggyőződését hangsúlyozta, hogy a szavazati joggal élni kell: mindig el kell menni szavazni, amikor a polgárnak lehetősége van a politikai életet befolyásolni, részletezte.

„Azt szeretném, hogy Románia a következő években egy fejlődő ország legyen, egy olyan ország, ahol a tiszteletet és a bizalmat alapértékként kezelik, ahol vannak prioritások, tervek, van jövőkép, amelyet az államelnök a maga eszközeivel megpróbál alakítani, megpróbálja elérni a célokat” – mondta Kelemen Hunor. Hozzátette: reméli, hogy a következő öt évben kevesebb politikai konfliktus, és több építkezés, fejlődés, a jövő felé tekintés fogja jellemezni a román politikát és az államelnököt.

Mint ismert, az elnökválasztás első fordulója után tartott sajtótájékoztatón az RMDSZ a szavazóinak a bölcsességére bízta a döntést az elnökválasztás második fordulójában. Kelemen Hunor azt mondta, arra kérik a választóikat, hogy menjenek el szavazni, és döntsenek a „józan eszük” szerint arról, hogy Klaus Johannis vagy Viorica Dăncilă nevére ütik a pecsétet. A politikus akkor értésre adta, hogy jómaga a jelenlegi államfőre szavaz: „az összes elégedetlenségem és mérgem ellenére az Európai Néppárthoz tartozó jelöltre teszem a pecsétet”.

Kapcsolódók

Kimaradt?