Útilaput kötnek a prefektusok és alprefektusok talpára

A kormány le fogja váltani a prefektusokat és alprefektusokat, mivel minden végrehajtó hatalomnak jogában áll kiválasztani megyei képviselőit – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök az Olt megyei Balşon.

„Le fogjuk váltani őket, de nem akartuk eddig, hogy ne mondják, hogy akadályoztatni akarjuk az elnökválasztási előkészületeket. A prefektus azonban a kormány megbízottja a megyében, és minden kabinetnek jogában áll kiválasztani képviselőit” – fejtette ki Orban.

Arra a kérdésre, hogy a megyei közintézményeknél, a minisztériumok és állami hivatalok területi kirendeltségeinél is lesznek-e leváltások, a kormányfő azt válaszolta, hogy „aki nem végzi a dolgát, már veheti is a csomagját”.

Leszögezte azonban, hogy objektív kiértékelést fognak végezni. „Sajnálatos módon sokuknál a múltbeli tevékenységet is elemeznünk kell, mert sok ostobaságot követtek el politikai parancsra, már régen saját kezdeményezésből kellett volna csomagolniuk, de mindegyik esetet sorra fogjuk venni” – mondta a nemzeti liberális párti (PNL-s) miniszterelnök.

Hozzátette, mindenkinek meg kell értenie, hogy a köztisztviselőknek az adófizetők szolgálatában kell állniuk, minőségi és gyors szolgáltatásokat kell biztosítaniuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?