Dăncilă a kampány utolsó napján is vitára hívta Johannist

Nyílt levélben hívta nyilvános vitára pénteken Klaus Johannis hivatalban lévő államfőt Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökjelöltje. Ők ketten méretkeznek meg vasárnap a választás második fordulójában.

Dăncilă szerint „elfogadhatatlan" Johannis magatartása. „Senki más nem engedte volna meg magának, hogy bármiféle hiteles érv nélkül elutasítson egy választási vitát. Senki nem érti, milyen kérdés elől menekül olyan nagyon Klaus Johannis. Mi indokolhatja ezt a megvető magatartást, a románok felhívására való reakció teljes hiányát? Mit rejteget Klaus Iohannis?" – fogalmazott a Facebook-oldalán közzétett nyílt levelében a PSD jelöltje.

A volt kormányfő hozzátette, ő továbbra is kitart a demokratikus vita szükségessége mellett és készen áll rá, mert „a román emberek ezt kérik és meg is érdemlik".

Ezért nyilvános felhívást intézek Klaus Johannishoz, vitára hívom ma este nyolc órára a parlamentbe" – áll még a levélben, amely szerint Dăncilă kampánycsapata megpróbálja felvenni a kapcsolatot a Johannis kampányát irányítókkal, hogy egyeztessenek a találkozóról.

Bejegyzésében azt írta még Dăncilă, hogy „Johannis a kampány utolsó napján is ugyanolyan rögeszmésen és ostobán ismételgeti az embereknek, hogy közte és a PSD között kell választaniuk".

„Nem, elnök úr! Az embereknek egy, a kérdések elől menekülő ember, illetve egy olyan ember közül kell választaniuk, aki az elmúlt napokban több száz, mindenféle finomkodás, próbák és rendezés nélkül feltett újságírói kérdésre válaszolt" – nyomatékosítta.

A kampánycsend szombat reggel hét órakor lép életbe, a valasztást vasárnap tartják, belföldön az urnák 7 és 21 óra között tartanak nyitva.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?