A nép ügyvédje hivatalból vizsgálatot indít a tragédiába torkollt rovarirtás ügyében

Renate Weber ombudsman kedden bejelentette, hogy az általa vezetett intézmény vizsgálatot indít a temesvári ügyben, amelyben három személy meghalt, többen pedig kórházi kezelésre szorultak egy tömbházban elvégzett kártevőirtás nyomán.

A nép ügyvédjét kedden tartott sajtótájékoztatóján arról kérdezték, hogy indított-e vizsgálatot a temesvári ügyben.

„Igen, természetesen, a temesvári területi irodában levő kollégák azonnal kérték, hogy indítsunk hivatalból egy vizsgálatot, hogy lássuk, hogyan történhetett meg mindez, és hogyan reagáltak a hatóságok, mert ismétlem, nekünk mediátori szerepünk van, tehát az a dolgunk, hogy felmérjük, megfelelően reagálnak-e a központi, helyi hatóságok, ha valami történik” – válaszolta Renate Weber.

A temesvári rendőrség in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) nyomozásba kezdett gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával, miután két gyermek és egy nő, 28 további személy pedig kórházba került ugyanabból a temesvári tömbházból.

A temesvári törvényszék kedden bejelentette, hogy a kértevőirtást végző cég tulajdonosát toxikus anyagokkal vagy termékekkel való kereskedés miatt is vizsgálják, miután az ügyön dolgozó ügyészek megállapították, hogy alumínium-foszfidot tartalmazó rovarirtó szert használt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?