Panaszt tett a PNL a BEC-nél a PSD lejárató kiadványai miatt

Panaszt nyújtott be a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a Központi Választási Irodához (BEC), azt állítva, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) olyan nyomtatványokat terjeszt, amelyek Klaus Johannis államfőt és elnökjelöltet, valamint a liberális pártot gyalázzák.

A PNL hétfői közleményében azt írja, hogy a PSD politikusai mindent megtesznek, hogy szavazatokhoz juttassák Viorica Dăncilă pártelnököt, a szociáldemokraták államfőjelöltjét. „A PSD egyetlen kampánystratégiája a manipuláció! Manipuláció hazugságokkal, félretájékoztatással, állandó manipuláció az álhírekkel!” – olvasható a dokumentumban, amelyben a PNL „határozottan elítéli” ezt a gyakorlatot.

„Következésképpen a PNL a Központi Választási Irodához nyújtott be panaszt a PSD törvénytelen praktikái miatt, amelyeket ebben a kampányban alkalmaz” – közlik a liberálisok.

A beadványban a PNL kéri, hogy a BEC kötelezze a PSD-t azon kampányanyagok eltávolítására, amelyek „a jogrendet, az erkölcsöt és a jóérzést egyaránt sértik”.

Az elnökválasztás második fordulóját november 24-én, vasárnap rendezik: a szavazók a második mandátumára pályázó Klaus Johannis és Viorca Dăncilă exkormányfő közül választhatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?