Orban elbocsátotta a PSD-s tanácsadókat, csak Gică Popescut tartotta meg

Még elbocsátott a Szociáldemokrata Párt (PSD) tisztségviselői közül egy sort, de a „legnagyobb elégtétele” az volt, hogy felmenthette a miniszterelnök tanácsadói tisztségéből Lia Olguţa Vasilescut – közölte a szerdai kormányülés elején Ludovic Orban miniszterelnök.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Orban úgy fogalmazott, „felmentette a felelősség alól Vasilescut, hogy nyugodtan az államelnöki kampánnyal tudjon foglalkozni”.

A bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott, Viorica Dăncilă PSD-elnök vezette kormánnyal együtt több tucat államtitkárt, különböző hivatali tisztségviselőket is elbocsátottak, a Dăncilă által kinevezett kormányfői tanácsadók közül csak Gheorghe Popescu volt válogatott labdarúgót tartotta meg a hivatalba Orban, hogy az egykori legendás sepregető segítse a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság szervezési munkálatait (Románia társrendezője lesz a kontinensviadalnak).

Vasilescu a Facebookon reagált a hírre, és azt írta, hogy ő fizetetlen tanácsadóként dolgozott, de a státusa amúgy is megszűnt a PSD-kormány leváltásával.

A szerdai kormányülésen több (a PSD által kinevezett) megyei prefektus és alprefektus elbocsátása is napirenden szerepelt.

Kapcsolódók

Kimaradt?