Az igazságügyben dolgozók korrupciós ügyeibe tekintene be az igazságügyi miniszter

Az igazságszolgáltatásban dolgozók korrupciós ügyeivel foglalkozó dossziékra vonatkozó statisztikákat kéri Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter a legfőbb ügyészségtől, illetve az Országos korrupcióellenes ügyészségtől (DNA).

A tárcának az Agerpreshez eljuttatott keddi tájékoztatása szerint Predoiu hétfőn találkozott Dimitrie Bogdan Licuval, a legfőbb ügyészség ideiglenes vezetőjével, valamint Călin Nistorral, a DNA ideiglenes vezetőjével.

A felek az igazságszolgáltatásban történt bűncselekményeket kivizsgáló ügyészi részleg, illetve a DNA által kezdeményezett, a bírák és ügyészek korrupciós ügyeiben folyó eljárásokat nyilvántartó olyan statisztikákról folytattak megbeszélést, amelyek a két említett intézmény birtokában vannak.

Cătălin Predoiu bejelentése szerint igazságügyi miniszteri minőségében kérni fogja az igazságszolgáltatásban dolgozók korrupciós ügyeivel foglalkozó dokumentumokra vonatkozó statisztikákat a legfőbb ügyészségtől és a DNA-tól.

„Minden olyan dokumentum, amelyet a minisztérium az elkövetkező időszakban kiadhat, a valós helyzet alapos elemzésén fog alapulni. Az igazságügyi minisztérium az összes közpolitikai döntést – ideértve a büntetőpolitikát is –, valamint a jogalkotási kezdeményezéseket konkrét adatokra és számokra fogja alapozni, anélkül, hogy azt a közvélemény megítélése befolyásolná” – érvelt Predoiu.

A szaktárca vezetője ugyanakkor a minisztériumon belüli kiértékeléseket is át fogja tekinteni, mert a 2016 és 2019 közötti humánerőforrás-politika negatív következményekkel járt – derül ki a közleményből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?