Átvette mandátumát az új ifjúsági és sportminiszter


-A A+A sport terén vegyes: állami és magánfinanszírozásra van szükség – jelentette ki mandátumának ünnepélyes átvételekor Ionuţ Stroe új ifjúsági és sportminiszter.

A tárcavezető azt mondta, hogy nagy gondok vannak az ágazat finanszírozása terén, a sport ugyanis olyan terület, amelyet állami, illetve magánalapokból egyaránt támogatni kell. Ehhez a szponzorálási törvény módosítására van szükség, oly módon, hogy érdekeltté tegye a versenyszférát a sport finanszírozásában.

Ugyanakkor többévi költségvetést kell kidolgozni az ágazatban, és fel kell számolni a 114-es kormányrendelet káros hatásait, mert „előtte a romániai sport finanszírozását biztosítani lehetett az alkohol-, dohány- és más termékek utáni jövedéki adóból” – mondta.

Ionuţ Stroe szerint jelenleg hiányzik a tervezés és a stratégia az ifjúsági és sportminisztérium intézményi szerepének meghatározásában, mint ahogy abban is, ahogy az állam fellép ezeken a területeken. „Ennek a minisztériumnak a tevékenységét a stratégia fogja megalapozni. Minden sportág számára külön stratégiát akarunk kidolgozni” – jelentette ki.

A miniszter mandátumának ünnepélyes átvételén számos sportszövetség, továbbá az Országos Doppingellenes Ügynökség és a Román Olimpiai és Sportbizottság is képviseltette magát.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X