Halasztottak Liviu Dragnea semmisségi kérelmének tárgyalásán


-A A+A legfelsőbb bíróságra vitték kedd reggel a rahovai börtönből Liviu Dragneát. A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház volt elnökének tárgyalása volt abban az ügyben, amelyben a 3 év és 6 hónap szabadságvesztésről rendelkező ítélet eltörlését kéri. A tárgyalás csak néhány percig tartott, az elítélt ugyanis halasztást kért, hogy ügyvédet alkalmazhasson.

Dragneát a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságnál történt fiktív alkalmazások ügyében ítélték jogerősen 3 év és 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre idén május 27-én, az európai parlamenti választások után egy nappal. Ennek az ítéletnek az eltörlését kérte az úgynevezett semmiségi panaszában a volt pártelnök. Ha a legfelsőbb bíróság helyt ad a keresetének, egy új öttagú bírói tanács kezdheti alapfokról a tárgyalást.

A keddi tárgyalásra Dragnea börtönőrök kíséretében érkezett, megbilincselt kézzel. A szemtanúk és a felvételek szerint már nem visel bajuszt.

 

A tárgyalás mindössze néhány percen át tartott, Dragnea halasztást kért, arra hivatkozva, hogy még nincs ügyvédje. A bíróság helyt adott a kérésnek. A következő tárgyalás időpontját december 10-ére tűzte ki.

A politikus 2016-ban kétéves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy 2012-es választási csalás ügyében, ezért a most kiszabott bünetétés már le kellett töltenie.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X