Viorica Dăncilă levélben hívja vitázni Klaus Johannist


-A A+Maholnap levelet ír Klaus Johannisnak, amelyben nyilvános vitára hívja ki, hogy kielemezzék az eddigi megvalósításokat és a jövőbeni terveket – jelentette be hétfőn Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje. 

Dăncilă azt mondta, ő nyitott, a vitát akkor tarják, amikor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által támogatott ellenfele akarja. Kérdésre válaszolva kifejtette: nem szándékszik egyetlen olyan jelölttől sem támogatást kérni, aki kiesett az első fordulóban, hanem ez ügyben egyenesen a román néphez fordul.

„Ezt a párbeszédet a román néppel akarom lefolytatni. A néphez akarok szólni. Azt hiszem, hogy egyik vezető sem mondhatja: Gyertek és szavazzatok X-re! Úgy gondolom, hogy bizalmat kell ébresztenem a románokban, függetlenül attól, hogy kire szavaztak az első fordulóban” – mondta.

Beszélt arról is, hogy kedden lesz a PSD országos végrehajtó bizottságának ülése, amelyen kielemzik a választási eredményeket, és bár kizárásokról nem beszélnek, minden helyi vezetőnek meg kell indokolnia az elért eredményt. 

(Címlapfotó forrása: presidency.ro)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X