Belviszály az MPP-ben: a párt háromszéki vezetői kiállnak Kulcsár-Terza József mellett

A Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete egységesen kiáll Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő mellett Mezei János pártelnökkel szemben. A Kovászna megyeiek véget vetnének a megtorlásoknak, a sorozatos kizárásoknak, tisztáznák a belső ellentéteket, és fontosnak tartják a párt alapszabályzatának betartását – közölték hétfői sajtótájékoztatójukon a tisztségviselők.

„Erőszakos hatalomátvétel, felelőtlenség, nyomásgyakorlás, szabálytalanság, tiszteletlenség jellemzi a Magyar Polgári Párt elmúlt időszakát. Ahogyan Mezei János elnök a belső rendszabályzatot figyelemnek kívül hagyva vezeti a pártot, az a demokrácia megcsúfolása” – jelentette ki Csáki Attila, az MPP háromszéki szervezetének elnöke. Szerinte a szervezeten belül vissza kell állítani a törvényességet.

A polgári párt helyi vezetőinek egységes állásfoglalása azt követően született meg, hogy – amint arról beszámoltunk – múlt héten nyilvánosságra került egy levél, amit Kulcsár-Terza József, az RMDSZ színeiben parlamenti mandátumot szerzett MPP-s politikus írt Mezei Jánosnak, s amelyben azt állítja, hogy az elnök titkos megállapodást kötött a Szociáldemokrata Párttal (PSD), és ez alapján arra akarta kötelezni az MPP két parlamenti képviselőjét, hogy szavazzanak a Dăncilă-kormány maradása mellett a bizalmatlansági indítvány vitáján.

Az MPP háromszéki vezetői attól tartanak, hogy Kulcsár-Terza Józsefet is a megtorlás veszélye fenyegeti Mezei János részéről, ezért hétfőn Csáki Attila Kovászna megyei elnöke, Nagy Gábor Levente sepsiszentgyörgyi elnök, Pethő István, a párt országos választmányának nemrégiben leváltott elnöke, Román Attila, az MPP erdővidékért felelős alelnöke, Szigeti Kálmán kézdivásárhelyi elnök és Benkő Árpád elnökségi tag biztosította támogatásáról Mezei Jánossal szemben. Mint mondták, nem kételkednek Kulcsár-Terza József levelének valóságtartalmában.

Az MPP háromszéki vezetői emlékeztetnek, hogy Kulcsár-Terza parlamenti képviselőként mindig határozottan kiállt a nemzeti ügyek mellett. Szigeti Kálmán kifejtette: egy éve támogatták Mezei János pártelnökké való megválasztását, mert abban bíztak, hogy „felrázza az alakulatot”, most viszont értetlenül nézik, hogy „akarattal próbálja tönkretenni”. Nagy Gábor Levente sérelmezte, hogy őket nevezik RMDSZ-eseknek, „miközben Mezei János hazudik”. Benkő Árpád rámutatott: nincs még egy olyan párt Európában, amely sorozatosan rúgja ki a tagjait, legutóbb Székelyudvarhelyen 112 párttagot értesítettek, hogy már nem tagjai az MPP-nek.

Az MPP háromszéki vezetősége hétfői sajtótájékoztatón az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnökének, Csomortányi Istvánnak is üzent annak kapcsán, hogy a néppárt vezetője azt nyilatkozta: „az MPP nemzeti oldalát csatolná az ellenzéki jobboldalhoz”. Pethő István rámutatott: az MPP nem „nemzeti oldalból” és „RMDSZ-es oldalból”, hanem olyanokból, akik fontosnak tartják a párt alapszabályzatának betartását, és akik szemet hunynak a törvénytelenségek felett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?