Elnökválasztás: elkezdődött a levélben elküldött szavazatok regisztrálása

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) csütörtökön bejelentette, hogy elkezdte a levélben elküldött szavazatok borítékjára nyomtatott vonalkodók ellenőrzését.

A prezenta.bec.ro honlap szerint eddig több mint 21.600 választó által elküldött levélszavazatot tartalmazó borítékot regisztráltak. „Elkezdtük ellenőrizni a vonalkodókat, amelyek a levélszavazatot tartalmazó borítékokra vannak nyomtatva” - tájékoztat közleményében az AEP.

A hitelesítési eljárás befejezése után minden olyan választó, aki elküldte levélben szavazatát és azt regisztrálták az illetékes irodákban, elektronikus levelet kap a következő üzenettel: „Az ön borítékja a 2019-es államelnöki választások első fordulójára küldött szavazatával megérkezett a levélben történő szavazással foglalkozó választási irodához, és megerősítjük, hogy ön élt szavazati jogával. Köszönjük, hogy a levélszavazás lehetőségét választotta!” – mutat rá a közlemény.

Az e-mailek egy részét már elküldték a szavazóknak, így 10.959 választó kapta meg a megerősítést. Az AEP figyelmeztet: azokat a választókat, akiknek szavazata nem érkezik meg idejében ahhoz, hogy regisztrálni tudják, értesíteni fogják e-mailben, hogy a hétvégén menjenek el szavazni valamelyik, hozzájuk legközelebb eső szavazókörzetbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?