Elnökjelöltek összecsapása: Kelemen Hunor Dan Barnával is vitázik

Az elnökválasztási kampány finisében rendezik meg az első nyilvános vitát a jelöltek között: az Europa FM kereskedelmi rádiócsatorna bukaresti stúdiójában a parlamenti pártok által támogatott elnökaspiránsok mondhatják el programjukat és ütköztethetik véleményüket a csütörtökön 20.30 órától kezdődő élő adásban. A vita a Facebookon is követhető lesz.

A november 10-i, vasárnapi elnökválasztás kampányában szinte teljesen hiányoztak a jelöltek közti viták, ezért hirdette meg az Europa FM a csütörtök esti fórumot.

A parlamenti pártok által támogatott jelöltek közül Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, Dan Barna (Mentsétek meg Romániát Szövetség – USR), Theodor Paleologu (Népi Mozgalom Pártja – PMP) és Mircea Diaconu (Liberálisok és Demokraták Szövetsége – ALDE-Pro Románia) már jelezte a részvételét, Viorica Dăncilă (Szociáldemokrata Párt – PSD) és Klaus Johannis (Nemzeti Liberális Párt – PNL) hivatalban lévő államfő viszont még nem.

 

„A kampányban folyamatosan azt kértem, hogy legyen vita a jelöltek között. Ma ez végre megtörténik! 20.30-tól Dan Barnával is vitázom az Europa FM-en” – üdvözölte a kezdeményezést a Facebook-oldalán Kelemen Hunor.

A 20.30 órakor kezdődő vitaműsor moderátora Moise Guran újságíró, az adás a rádiófrekvenciákon és élő Facebook-közvetítésben is követhető lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?