Az Orban-kormány első döntése a kabinet átszervezéséről szóló sürgősségi rendelet lesz

Minél rövidebb időn belül el kell fogadni a sürgősségi rendeletet a kormány átszervezéséről, ha lehet, már kedden – jelentette ki Ludovic Orban kormányfő. A hétfőn beiktatott nemzeti liberális párti (PNL-s) miniszterelnök ugyanakkor felkérte a gazdasági és a munkaügyi minisztert, hogy készítsenek elő egy jogszabályt a sztrájkoló Zsil-völgyi bányászok helyzetének megoldására.

„Elő kell készíteni a sürgősségi rendeletet a kormány átszervezését és működését illetően, és ezt minél rövidebb időn belül el kell fogadni, ha lehet, már kedden, ha készen lesz” – jelentette ki Orban a Victoria-palotában, ahol az új kormány a beiktatást követően összegyűlt egy nem formális kormányülésre.

A kormányfő felkérte minisztereit, hogy vegyék számba a legsürgetőbb problémákat.

„Ne feledkezzünk meg a sztrájkoló bányászokról, meg kell hosszabbítani a rendeletet, vagy új rendeletet kell elfogadni, nagyon világosan leszögezett előírásokkal, hogy ne veszélyeztessük többé egészségüket és életüket. Ezen kívül több olyan jogszabály van még, amit elő kell készíteni és el kell fogadni” – fordult a többek között a gazdasági és a munkaügyi miniszterhez.

Klaus Johannis államfő is részt vett néhány perc erejéig az ülésen, és sok sikert kívánt az új kormánynak, rámutatva, meggyőződése, hogy ez a mandátum a rövidsége ellenére sikeres lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?