A csalásellenes hivatal mellett a DNA is vizsgálódik Dan Barna korábbi cégénél

Hivatalból vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökének volt cégénél, miután a Rise Project tényfeltáró újságírói megírták, hogy uniós projekt-menedzsmentre szakosodott vállalkozásnál visszaélések történtek.

A g4media.ro értesülései szerint az ügyészek egyelőre úgynevezett in rem eljárást indítottak, azaz a bűncselekmények gyanújának megalapozottságát vizsgálják. A hírre Dan Barna a Mediafaxnak úgy reagált: a DNA őt nem értesítette az eljárásról, de ha beidézik kihallgatásra, abban nem lát semmilyen problémát.

Mint írtuk, a Rise Project feltárta, hogy a politikus DCG nevű vállalkozása három olyan, a hátrányos helyzetű személyek társadalmi felzárkóztatását célzó projektet bonyolított le, amelyeknél az uniós alapok kárára elkövetett visszaélések történhettek. Az uniós pályázatok körüli visszaélések feltárására szakosodott csalásellenes hivatal (DLAF) megerősítette, hogy hivatalból vizsgálódik ebben az ügyben.

Az USR elnöke és államfőjelöltje korábban kijelentette, hogy nem bízik a kormánynak alárendelt DLAF-ben, és kérte, hogy az ügyet a DNA vizsgálja ki. Dan Barna azt hangoztatta, hogy cégének projektjeit ellenőrizték az illetékes hatóságok, és mindent rendben találtak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?