„Egyszínű” kormányt akar a PNL

Egyszínű kormányt akarunk, egyelőre egyetlen párt sem jelezte, hogy miniszteri tisztségeket akar – jelentette ki csütörtök este Ludovic Orban miniszterelnök-jelölt azt követően, hogy megbeszéléseket folytatott az új kormány megalakításáról Călin Popescu-Tăriceanuval, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökével.

Orban azt mondta: „nagyrészt megoldottaknak tekinthetők” azok a feltételek, amelyeket az ALDE elnöke támasztott. Hangsúlyozta: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is egy egyszínű kormányt szeretne, és ezzel egyetért a többi ellenzéki párt is.

„Egyelőre nem voltak arra vonatkozó kérelmek, hogy valamelyik párt miniszterekkel vegyen részt a kormányban. Természetesen más szinten nyitottak vagyunk, szakértőket, hozzáértő embereket más pártok is javasolhatnak" – mondta Orban.

A miniszterelnök-jelölt a Pro Romániával, az RMDSZ-szel és az ALDE-vel folytatott csütörtöki tárgyalások után kijelentette, hogy biztos abban, hogy a bizalmatlansági indítványt megszavazó pártok segítségével megalakítható az új kormány. Pénteken a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetőivel zárja a kormányalakítási tárgyalások első hetét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?