Halálos medvetámadás Maros megyében: Novák Csaba Zoltán interpellált

Halaszthatatlannak nevezte szerdai parlamenti interpellációjában Novák Csaba Zoltán szenátor a medveügy szabályozását-

Romániában a Collectivhez vagy a caracali-ügyhöz hasonló tragédiák sem elegendőek ahhoz, hogy az állam intézményei végre felébredjenek és rendbe tegyék a törvényi szabályozásokat. Ennek a magatartásnak az egyenes következménye a három nappal ezelőtt a Maros megyei Küküllőszépllakhoz tartozó Vámosudvarhelyen bekövetkezett medvetámadás is, amelynek következtében egy személy életét vesztette. A helyzet megoldása halaszthatatan – jelentette ki Novák Csaba Zoltán szerdai felsőházi felszólalásában.

 Az RMDSZ szenátora a szövetség nevében felszólította a környezetvédelmi minisztérium illetékes intézményeit, hogy mihamarabb hozzanak hatékony intézkedéseket a romániai medvepopuláció szabályozása érdekében. Arra emlékeztetett, a Dacian Ciolos vezette technokrata kormány a medvék kilövésének teljes tilalmát rendelte el, ennek következtében drasztikusan megnőtt a medvék száma Romániában 

Mint mondta, az RMDSZ képviselői az elmúlt években parlamenti interpellációk sorában sürgették az erdélyi és ezen belül a székelyföldi medvepopuláció számának növekedése okozta veszélyek elhárítását, 2017-ben, 2018-ban és ezévben is törvénymódosításokat nyújtottak be a vadászati törvény módosítása érdekében. "Ma már arra ébredünk, hogy medve van a kertünkben, az udvarainkon, sőt az emberek házaiban is, egyes vidékeken már a természetben való egyszerű séta is közvetlen veszélyt jelent. Senki sem kívánja a vadállatok kilövését, de úgy gondolom, az emberélet megvédésénél nincs fontosabb feladata az államnak, ezért racionális és hatékony intézkedéseket követelünk" – szögezte le az RMDSZ szenátora.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?