Viorica Dăncilă nem mond le a PSD-elnöki tisztségről

Viorica Dăncilă bevallása szerint "semmi szín alatt" nem mond le a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségéről.

Egy csütörtök esti televíziós műsroban a miniszterelnök azt mondta, a novemberi államfőválasztás lejártáig biztosan a PSD elnöke marad. "Nem hagyhatom el a csapatot a nehéz időkben. (...) Engem a kongresszus választott meg, és csak a kongresszus válthat le. Nem mondtam le a nagyon nehéz időszakokban, amikor tele volt a Victoriei tér, amikor nagyon csúnya dolgokat mondtak nekem, akkor sem adtam fel és most sem szabad feladnom" - fogalmazott Dăncilă a Románia TV műsorában.

Hozzátette, az elkövetkező időszakban ellátogat valamennyi területi szervezethez, ugyanakkor szavazásra bocsátja a párt Országos Végrehajtó Bizottságában az "árulók" kizárását az alakulatból. Arra a négy PSD-s honatyára utalt, akik csütörtökön megszavazták az ellenzék bizalmatlansági indítványát. 

A miniszterelnök nyilatkozatának előzménye, hogy Marcel Ciolacu, a képviselőház szociáldemokrata elnöke a kormány csütörtöki bukása után kijelentette: a PSD-ben egy belső reformnak kell következnie azért, hogy a párt megnyerhesse a következő parlamenti választásokat. Szavai szerint miután volt kollégáik „jelentős hozzájárulásával” a bizalmatlansági indítvány átment, „nincs idő elemzésekre és felmérésekre”, egy belső reformnak kell következnie azért, hogy a párt megnyerhesse a következő parlamenti választásokat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?