Bizalmatlansági indítvány: Ludovic Orban optimista, Dan Barna kevésbé

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint meglesz a kormány megbuktatásához szükséges számú (legkevesebb 233) szavazat a bizalmatlansági indítvány csütörtöki parlamenti vitáján.

Ludovic Orban szerdán azt nyilatkozta: az indítványt aláíró 237 honatya egyike „nagyon objektív, egészségi okokból” nem tud jelen lenni a szavazáson, másik kettővel kapcsolatban pedig „még léteznek kételyek". Az ellenzéki politikus optimista, mert állítása szerint legkevesebb további tíz képviselő és szenátor a kormány megbuktatására szavaz csütörtökön a parlamentben.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dana Barna kevésbé derűlátó. Szavai szerint nincs meggyőződve arról, hogy sikeres lesz a bizalmatlansági indítvány. „Nem tenném tűzbe érte a kezem. Egy dolog az ígéret, és másik dolog, hogy mit történik majd a szavazás napján” – jelentette ki szerdán Dan Barna az Europa FM-nek.

Szavait alátámasztja, hogy az ellenzéki Pro Románia pártba korábban átálló két képviselő, Horia Nasra és Cornel Itu szerdán bejelentette: visszatér a Szociáldemokrata Pártba (PSD), és a kormány talpon maradása mellett szavaz csütörtökön.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?