Orbán kommunikációs stratégiáját bírálta Ponta

Victor Ponta kormányfő Orbán Viktor miniszterelnök európai "kommunikációs stratégiáját" bírálta a Digi 24 hírtelevízió csütörtök esti műsorában.

Pontát arról kérdezték: egyetért-e koalíciós partnere, Crin Antonescu liberális pártelnök megállapításával, aki - elhatárolódva ugyan a magyar miniszterelnök politikájától - példaértékűnek nevezte Orbán Viktor kiállását az Európai Bizottsággal szemben.

"Ami Orbán Viktor megítélését illeti, teljesen ellentétes véleményen vagyunk Crin Antonescuval. Én nem hiszek abban az európai kommunikációs stratégiában, amelyet Orbán úr alkalmaz, szerintem ez a stratégia a csőd felé tart" - mondta a kormányfő. Rámutatott, odahaza a politikusok hajlamosak felületesebben nyilatkozni.

 "Nekem az tűnt a legfelületesebbnek, amikor rajtam kérte számon Antonescu nyilatkozatát a Demokrata Liberális Párt (PDL) alelnöke, vagyis annak a pártnak a képviselője, amely az Európai Parlamentben Orbán Viktort támogatja. Na ebből már senki sem ért semmit" - tette hozzá a miniszterelnök. Victor Ponta kijelentette: számára nem modell Orbán Viktor hozzáállása az Európai Bizottsághoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?