„Fel sem merül”, hogy Dăncilă megkegyelmezzen Dragneának, ha államelnökké választják

Nem merül fel, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelenleg börtönben lévő volt vezetője kegyelmet kapjon – jelentette ki hétfőn Viorica Dăncilă kormányfő. 

Az Adevărul Live műsorában, amikor arról kérdezték, hogy kegyelmet adna-e Liviu Dragneának abban az esetben, ha államfővé választanák, a miniszterelnök azt válaszolta: „nem, fel sem merül ez a lehetőség”. 

Viorica Dăncilă szomorúságának adott hangot amiatt a bírósági eljárás miatt, amelyben Dragnea azt próbálja bebizonyítani, hogy szabálytalanul választották őt a Szociáldemokrata Párt elnökévé. „Elszomorít ez a per. Biztos vagyok benne, hogy nem fog semmit elérni, mert betartottuk az összes jogi normát. Nem beszéltem Dragneával, amióta letartóztatták, nem tudom, mi késztette erre a lépésre. Tegnap este láttam, hogy valaki azt mondta, hogy megbeszéljük, hogy onnan kapok utasításokat... Semmiféle beszélgetést nem folytattam Liviu Dragneával, és sajnálatos, hogy vannak olyan emberek, akik olyan dolgokhoz folyamodnak, amelyeknek semmi igazságmagvuk nincs” – mondta a PSD elnöke.

A kormányfő videós nyilatkozatát itt lehet visszanézni

(Címlapfotó forrása: adevarul.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?