Keddre maradt a bizalmatlansági indítvány benyújtása

Bár a múlt héten azt nyilatkozta Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, hogy szeptember 30-ig pártja benyújtja a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, erre csak kedden kerülhet sor.

Orban azt nyilatkozta a Mediafaxnak, hogy „valószínűleg kedden nyújtják be a bizalmatlansági indítványt”, a támogató aláírások számát firtató kérdésre pedig azt felelte, hogy „több lesz, mint 237”. A múlt héten 238 támogató aláírásról beszéltek a PNL politikusai; a kormány menesztéséhez 233 voksra lenne szükség a két ház együttes ülésén.

A többi parlamenti párt által is támogatott indítvány címe: „Románia újjáépítéséhez sürgősen meneszteni kell a Dăncilă-kormányt”, és jó esetben is a jövő hétfőn szavazhat róla a parlament.

Az RMDSZ közleményben hozta nyilvánosságra, hogy megszavazza a bizalmatlansági indítványt, de közölte, hogy annak „vitája nem memóriateszt”.

 

„Nem felejtjük el, hogy a liberális párt és Klaus Iohannis sorozatosan támadta a számunkra kedvező törvénykezdeményezéseket az alkotmánybíróságon. Nem felejtjük el, hogy akadályozták a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalakítását, ahogyan Rareș Bogdan magyarellenes hisztérikus kirohanásait sem felejtjük” – olvasható a Facebookon közzétett állásfoglalásban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?