Az MPP azt kéri az EMNP-től, hogy vonja meg a támogatást Gálfi Árpádtól

Nem látta el megfelelően a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezetének elnöki tisztségét Gálfi Árpád, a város polgármestereként pedig ki sem kérte, vagy figyelmen kívül hagyta az MPP frakciójának véleményét, ez vezetett a pártból való kizárásához – olvasható abban a közleményben, amelyben az MPP Mezei János országos elnök és Mike Levente udvarhelyi elnök sajtótájékoztatójáról számol be.

Gálfit a múlt héten zárták ki a pártból, és a sajtótájékoztatón elmondták ennek indokait: „az MPP székelyudvarhelyi szervezetének elnöki tisztségét betöltő Gálfi nem látta el megfelelően az azzal és a polgármesterséggel járó feladatkört, döntéseit sorozatosan anélkül hozta meg, hogy egyeztetett volna, polgármesterként pedig teljesen hanyagolja a frakció tagjainak véleményét, így lényegében külsős, közpénzből fizetett tanácsadók irányítják munkáját. Eredményességet sem a pártban sem a városvezetésben nem tudott felmutatni” – írták a közleményben.

„Amikor Gálfi Árpádot jelöltük, abban bíztunk, hogy egy jó csapattal a háta mögött megfelelő polgármestere lesz Székelyudvarhelynek. Kiderült, személyes ambíciói erősebbek annál, minthogy a közösség javát szolgálja. Buta, meggondolatlan megnyilvánulások sorozatával inkább rombolt, mint épített. (...) Tévedtünk. Most ezt javítjuk ki. Székelyudvarhely többet érdemel, mint egy régi pártfőtitkárként diktáló vezető, buta döntésekkel” – mondta Mezei János.

,,A Magyar Polgári Párt által vállalt ígéreteket és fejlesztéseket nem tudtuk beváltani a polgármester miatt. Odáig jutottunk, hogy például az udvarhelyi vízárakat Csíkszeredában, a megyei tanács ülésén döntik el. Ez tarthatatlan”– mondta Mike Levente.

A sajtótájékoztatón elhangzott, számos alkalommal került sor megbeszélésre Gálfi Árpáddal, aki az ígéreteit nem tartotta be.

„Az országos elnökség a múlt heti döntésével pontot tett az ügy végére: a Magyar Polgári Párt nem vállalja tovább Gálfi Árpádot” – mondta Mezei János.

Reagálva az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) hétvégi kongresszusán elhangzott koalíciós ajánlatra, a pártelnök felkérte az EMNP-t, hogy helyi koalíciós partnerként vonják meg a bizalmat Gálfi Árpádtól.

Felhívtuk az udvarhelyi polgármesteri hivatalt, ahol azt mondták, hogy Gálfi Árpád már nem tartózkodik bent. Elkérték az elérhetőségünket, azzal az ígérettel, hogy továbbítják az elöljárónak, akit szeretnénk megkérni, hogy mondja el véleményét az ügyről. Amint sikerül beszélnünk az érintettel, firssítjük cikkünket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?