Lemondott Józsa Tibor, Marosvásárhely alpolgármestere

Lemondott az tisztségéről Józsa Tibor marosvásárhelyi alpolgármester. A hírt Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ-szervezet elnöke erősítette meg a vasarhely.ro-nak. Jelenleg frakcióülést tart a vásárhelyi RMDSZ, vélhetően ezen döntik majd el, ki lesz Józsa Tibor utódja a tisztségben.

A sajtó szerint Peti András, a helyi RMDSZ-szervezet elnöke a tisztség várományosa. Peti a vasarhely.ro megkeresésére korábban kijelentette: valóban egyre többen keresték meg azzal a kéréssel, hogy jelöltesse magát alpolgármesternek. „Gondolkodom a dolgon, de ez elsősorban frakción belüli döntés, majd a városi RMDSZ-nek, a megyei állandó tanácsnak és nem utolsó sorban a városi tanácsnak kell bizalmat szavaznia” – nyilatkozta Peti András.

Alpolgármestert többségi szavazattal választ a helyi tanács, ami kérdésessé teheti, hogy az RMDSZ-nek megőrizi a tisztséget. Peti András kijelentette: nem lehet előre borítékolni az RMDSZ-es győzelmet, hisz az szociálliberálisok és a szövetség között nincs írásos megállapodás, de bíznak abban, hogy az eddigi együttműködés e tekintetben sem fog változni.

Józsa Tibor a vasarhely.ro információi szerint személyes okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását, de olyan hírek is keringenek, miszerint belső nyomásra döntött, ugyanis a frakció elégedetlen volt a munkájával. A volt alpolgármester korábban azt nyilatkozta, azért fontolgatja a lemondást, mert ellehetetlenült a polgármesterrel, illetve a polgármesteri hivatal igazgatóságaival való viszonya.

Kimaradt?