Újabb politikusok akadtak fent az ANI rostáján

Két demokrata-liberális (PDL), két liberális (PNL) és két szociáldemokrata (PSD) ellen vizsgálódik az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI).

Az intézmény szerdai közleménye szerint a PDL európai parlamenti képviselőjét, Theodor Stolojant azzal gyanúsítják az ANI felügyelői, hogy elmulasztotta megemlíteni vagyonbevallásában a szászmedgyesi Transgas vállalatban birtokolt, 94 euró értékű részvényeit.

A PSD-s Nicușor Constantinescu Konstanca megyei tanácselnök, a PNL-s Aristotel Căncescu Brassó megyei tanácselnök és Nagyszeben PNL-s polgármestere, Klaus Johannis az ANI szerint megbízatásukkal összeférhetetlen tisztségeket töltenek be. Marian Vanghelie (PSD) ötödik kerületi polgármesternek 180 ezer euróval nagyobb a bevallott vagyona annál az összegnél, amit jövedelme alapján indokolni tud. Dâmbovița megye volt PDL-s tanácselnökét, Florin Popescut érdek-összeférhetetlenséggel gyanúsítják, mert cége szerződésben áll a megyei önkormányzattal.

Vanghelie, Iohannis és Contantinescu alaptalannak nevezte az ANI vádjait. Stolojan elismerte, tévedhetett a vagyonbevallásában, de ez nem volt szándékos. Vanghelie és Popescu perrel fenyegetik az ügynökséget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?