Négy választási szövetség létrehozását hagyta jóvá a BEC

Az államelnök-választások alkalmára négy választási szövetség létrehozását hagyta jóvá az Országos Választási Iroda (BEC). A BEC a következő választási szövetségek megalakulását hagyta jóvá: UN OM ('Egy ember'), USR PLUS, Mişcarea Naţională Română ('Román Nemzeti Mozgalom') és az Alianţa NAŢIONALIŞTILOR ('Nacionalisták Szövetsége'). 

Az UN OM a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE) és a PRO Románia pártból áll. A Román Nemzeti Mozgalom (Mişcarea Naţională Română) a Nemzeti Szocialista Párt (Partidul Naţional Socialist), a Szocialista Keresztény Párt (Partidul Socialist Creştin), a Nyugdíjasok Ereje Párt (Partidul Forţa Pensionarilor), a Társadalmi Igazságosság Pártja (Partidul Dreptăţii Sociale) és a Törvény és Rend Szövetségének Pártja (Partidul Alianţa Lege şi Ordine) közötti szövetség eredményeképpen született meg. 

Az USR PLUS Szövetséget a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) hozta létre. A Nacionalisták Szövetségének tagja a Nagy-Románia Párt (Partidul România Mare) és a Mi Romániánk Párt (Partidul România Noastră). 

A BEC választási szövetségek jóváhagyására vonatkozó döntése ellen 24 órán belül lehet óvást benyújtani a legfelsőbb bírósághoz. 

Kapcsolódók

Kimaradt?