MPP

Új ügyvezető elnököt választott az MPP országos elnöksége

Megvonta bizalmát Salamon Zoltántól, a párt ügyvezető elnökétől Mezei János pártelnök. A Magyar Polgári Párt (MPP) országos elnöksége Kápolnásfaluban gyűlésezett szerdán. 

Salamon Zoltán a bizalmatlansági szavazás előtt benyújtotta lemondását az elnökség tagjainak. Az országos elnökség tudomásul vette Salamon Zoltán lemondását és Mezei János javaslatára Sorbán Attila-Örsöt választotta meg a párt új ügyvezető elnökének.

„Egységes, tettre kész csapattal kell nekivágnunk a jövő évi kampányidőszaknak, hogy az önkormányzati választásokon jó eredményeket érhessünk el, mert folytatni akarjuk az erdélyi magyarság érdekében végzett munkánkat!” – mondta a párt elnöke. A gyűlés napirendjén a párt jelenlegi helyzete és a jövő évi kampányév kihívásai szerepeltek.

Az MPP az erdélyi magyarság második legnagyobb pártja. A 2016-os önkormányzati választásokon a párt önállóan 13, az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) koalícióban két polgármesteri tisztséget nyert el. Hargita megye városai közül Gyergyószentmiklóst, Székelyudvarhelyt és Szentegyházát MPP-s polgármester vezeti. A párt korábban székelyudvarhelyi polgármestere, Gálfi Árpád ellen indított fegyelmi vizsgálatot egy polgármesterként hozott döntése miatt. Gálfit júniusban leváltották a párt helyi szervezete éléről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?