Dan Barna szerint az USR is képes lenne a kormányzásra


-A A+A Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) van annyi tartaléka, hogy bármikor képes legyen belépni a kormányba – jelentette ki csütörtöki tulceai sajtóértekezletén Dan Barna pártelnök, aki szerint egy parlamenti megállapodás „nem délibáb”.

„Bármikor beléphetünk a kormányba. Vannak forrásaink, van programunk, rendelkezésre állnak hozzáértő szakembereink, de parlamenti többségre van szükség ahhoz, hogy lehetővé tegyük a Románia számára szükséges reformokat. Nem bolondíthatjuk a végtelenségig a választópolgárokat, hogy reformokra van szükség, de valójában helyettünk senki más nem teszi meg. Hisszük, hogy ezeket a reformokat parlamenti többséggel meg lehet valósítani” – hangoztatta Barna.

Meglátása szerint „nem délibáb” egy parlamenti politikai megegyezés.

„Támogatjuk a bizalmatlansági indítványt, és részt veszünk a megbeszélésekben, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást egy ideiglenes kormány számára, amely ügyvivő jelleggel működik az előrehozott választások kiírásáig” – mondta és hozzátette: az nem reális elképzelés, hogy a kormányzásban magára maradt Szociáldemokrata Párttal (PSD) együtt hozzanak reformokat, hiszen „ezek három év alatt csaknem kivezettek bennünket Európából”.

Meglátása szerint munkahelyeket generáló nagyberuházásokkal és adócsökkentésekkel lehetne itthon tartani a fiatalokat.

Elmondta: eddig mintegy 60 ezer támogatói aláírást gyűjtött államfői jelöltségéhez.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X