Maros megyei RMDSZ: napok óta félrevezetik a marosvásárhelyieket Dorin Floreáék

Napok óta lejárató kampány folyik a helyi tanács és tanácsosok ellen a Maros megyei RDMSZ szerint. „A polgármester, illetve a hivatal alkalmazottjai: a sajtószóvivő és a polgármester tanácsadója arcátlanul a marosvásárhelyiek szemébe hazudnak” – olvasható a csütörtöki közleményükben.

A közlemény leszögezi: az RMDSZ helyi tanácsosai a költségvetésben minden pénzösszeget megszavaztak, ami azokhoz a szolgáltatásokhoz kell, amelyek megszüntetésével most a lakosokat riogatja a marosvásárhelyi városháza.

 

„Saját kudarcukért, szégyenérzet nélkül a tanácsosokat akarják felelőssé tenni, de ami ennél is elkeserítőbb, hogy szülőket, sportolókat, tanárokat, civileket és vállalkozókat, ártatlan embereket hazugságokkal félrevezetnek, felbujtanak, megzsarolnak” – közölte a Maros megyei szervezet. Az állásfoglalás a cáfolatokkal együtt sorolja fel Dorin Florea polgármesternek és csapatának azokat az állításait, amelyeket hazugságnak tartanak:

Hazugság: nincs pénz a Március 8 utca felújítására. Cáfolat: az RMDSZ kezdeményezésére már 2017 óta volt pénz van megszavazva a költségvetésben; idén is az RMDSZ javaslatára került be a tétel a költségvetésbe, 2,2 millió lej.

Hazugság: nincsenek befejezve modernizálási munkálatok a Párkány, azaz Kornisa negyedben, illetve a Victor Babes utcában. Cáfolat: s költségvetés-kiegészítéskor nem kértek több pénzt a munkálatok befejezésére, egy munkagép sincs a terepen, illetve teljesen új aszfaltszőnyeget húztak.

Hazugság: nincs az iskolafelújításokra pénz. Cáfolat: az év elején 32 millió lejt szavazott meg ez a tanács a felújításokra, fenntartásra és karbantartásra, a költségvetés-kiegészítéskor újabb 800 ezer lejt.

Hazugság: a Weekend szabadidőközpont olimpiai medencéjét be kell zárni. Cáfolat: a szakbizottsági üléseken az igazgatók elmondták, hogy októberig van elegendő pénz a fenntartására, miközben a polgármesteri hivatal azt állította, hogy nincs pénz a működtetésre; csütörtökön pedig a polgármester tanácsadója bejelentette, hogy mégis van pénz az uszodára.

Hazugság: a városi sportklubnak nem szavaztak meg elegendő pénzt. Cáfolat: az áprilisban megszavazott költségvetési tételekből 1,8 millió lejt nem fizettek ki a sportklubnak, illetve a költségvetés kiegészítéskor újabb 3,5 millió lejt szavaztak meg.

 „Polgármester úr, tisztelt igazgató urak, a hazudozások és fölösleges etnikai feszültségek keltése helyett mutassák be mire és pontosan mennyit költöttek az elmúlt években? Mire akarnak költeni a következő időszakban és pontosan milyen forrásokból fogják azok költségeit fedezni? A nacionalista hisztériakeltésben nem fogunk részt venni! Kevesebb hisztit, több munkát, átláthatóságát és kiszámíthatóságot várunk!” – zárul a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?