Jól meggondolja: szerdán nyilatkozik az államfő a kormányválságról

Szerdán nyilatkozik az államfő az országot érintő politikai válsággal kapcsolatban. Ezt maga Klaus Johannis jelentette be kedden a Cotroceni-palotában, a diplomáciai vezetők éves találkozóján mondott beszédében.

Az elnök azt mondta, nem lehet elvonatkoztatni a jelenlegi romániai politikai helyzettől, de a kormányválsággal, a kormányátalakítással és a krízishelyzetből való kiúttal kapcsolatban szerdán fog nyilatkozni.

„Önök azonban most visszatérnek tisztségükbe, és meg fogják kérdezni önöktől, mi történik Romániában, miként fog megoldódni a válság, hogyan zajlanak majd a választások. Önöknek a következőképpen kell válaszolniuk erre: Romániában erős a demokrácia, megerősítette a május 26-i referendum, amelyen a román állampolgárok egyértelműen a demokrácia, az európai és a transzatlanti elköteleződés, a jogállamiság, a korrekt igazságszolgáltatás és a korrupció elleni küzdelem megerősítése mellett foglaltak állást. Önök feleljék azt, hogy Románia demokratikus ország, hiteles és stabil partner marad, bármilyen körülmények között" – fogalmazott.

Johannis hozzátette, vannak megoldások a jelenlegi helyzetre, jómaga pedig gondoskodni fog arról, hogy olyan megoldást válasszanak, amely tiszteletben tartja az alkotmány előírásait.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?