Mircea Diaconu színész is jelöltetné magát az elnökválasztáson

Mircea Diaconu színész vasárnap bejelentette, hogy indulni szándékozik az államfői választásokon, és segítséget kért az ehhez szükséges 200 ezer támogató aláírás összegyűjtéséhez.

„Szándékomban áll megpróbálni jelöltetni magam az elnöki választásokon. Ma még csak azt mondom, hogy megpróbálnám, mert még nem vagyok kellően mérges, elégedetlen” – jelentette ki Diaconu a Román Athenaeum lépcsőin tartott sajtótájékoztatón.

Kifejtette, „majdnem lehetetlen” dolog a jelöltetés benyújtásához szükséges támogató aláírások összegyűjtése, emiatt mindenki segítségét kéri, aki szeretné őt támogatni ebben.

„Az, hogy akarom, még nem jelenti azt, hogy meg is tudom tenni. Össze kell gyűjtenem 200 ezer aláírást, ez majdnem lehetetlen mások, az állampolgárok, a különböző egyesületek támogatása nélkül. 2014-ben ugyanilyen támogatást kértem, és ez az állampolgároktól érkezett meg” – tette hozzá a volt európai parlamenti képviselő.

Arra a kérdésre, hogy kérné-e a Pro Románia párt vagy a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) támogatását, azt válaszolta, hogy „boldogan és nyitottan” fogadná, ha bármely alakulat csatlakozna hozzá.

„Nyitottan és boldogan fogadok minden alakulatot vagy személyt, aki csatlakozna hozzám. Támogatást kérek mindenkitől” – jelentette ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?