Dăncilát meglepte, hogy Tăriceanu nem akar egy tehetetlen kormány tagja maradni

Meglepte Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök azon kijelentése, hogy nem akar tagja lenni „egy tehetetlen kormánynak”, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő kedden este, hangsúlyozva, jobban szerette volna, ha ezeket a kérdéseket a koalíción belül tárgyalják meg, és nem a sajtón keresztül.

A miniszterelnök arra reagált, hogy a kisebbik koalíciós párt vezetője egy keddi interjúban kijelentette, nem ért egyet a Dăncilă által javasolt kormányátalakítással. Úgy vélte, „a kormányt a tehetetlenségi erő viszi előre”, jómaga meg nem akar tagja lenni egy „tehetetlen kormánynak”.

„Megleptek Tăriceanu úr kijelentései. Szerintem ez a kormány eredményeket ért el, és Tăriceanu úrnak is vannak miniszterei ebben a kormányban. Valószínűleg saját minisztereire utalt, mivel nem veheted egy kalap alá és ítélheted el a kormány összes tagját. Nekem vannak fontosabb dolgaim is, minthogy Tăriceanu úrnak válaszoljak. Ez az ő véleménye, de szerettem volna, ha ezt a véleményét a koalíción belül vitatjuk meg, és nem a sajtó közvetítésével” - jelentette ki Dăncilă Craiován.

Hozzátette, az ilyen nyilatkozatok nem szolgálnak semmi jóval, és számára, a kormány tagjai számára, illetve a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagjai számára az ország stabilitása a fontos. „A kormánykoalíció ülésén fogom kifejteni majd az ezzel kapcsolatos véleményemet. Tekintve, hogy a PSD vezetősége a kormányátalakítás mellett döntött, és nem az átszervezés mellett, én ezt az utat követem” - szögezte le a kormányfő, a PSD elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?