Takács Csaba a MIÉRT-nek: a ti Alma Materetek Erdély!

Déván zajlik a Magyar Ifjúsági Értekezlet országos küldöttgyűlése ezen a hétvégén. Szombaton a küldöttek Szabó József nagyváradi  tanácsost választották elnöknek. A fiatal politikus Bodor Lászlót, az RMDSZ főtitkárhelyettesét váltja a tisztségben.

A rendezvényt Kovács Péter RMDSZ főtitkár, Bodor László MIÉRT elnök, Takács Csaba Communitas Alapítvány elnök, Winkler Gyula EP képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke, Markó Attila parlamenti képviselő, valamint Széll Lőrincz HUMMIT (MIÉRT tagszervezet) elnök részvételével nyitották meg.

Kovács Péter felolvasta, milyennek kellene lennie a MIÉRT elnökének: aki egységet tud teremteni, össze tudja tartani a szervezetet, növelni erejét annak érdekében, hogy eredményesen tudjon fellépni az ifjúsági jogok megvédése és képviselete terén, továbbá a jövőben is fontos az RMDSZ-el való, partnerségen alapuló, jó együttműködés fenntartása. Kovács hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy ne váltson irányt a szervezet, mindvégig azt tartva szem előtt, hogy mi az ami, régiós hovatartozáson túlmenően összeköti az erdélyi magyarságot.

Bodor László leköszönt

„Nagyon nehéz úgy beszédet mondani, hogy holnaptól nem vagy a szervezet elnöke” –indította felszólalását Bodor László leköszönő MIÉRT elnök - „Van az úgy, hogy az ember élete szorosan összefonódik valamivel” – mondta Bodor és aláhúzta, ő nagyon sokat kapott a szervezettől. 2003-ban nem érdekek mentén fonódtak össze útjai a szervezetével, hanem mert tenni akart a közösségért. 

Winkler Gyula EP képviselő, a Hunyad megyei RMDSZ elnöke örömét fejezte ki a Déván összegyűlt MIÉRT küldötteit, amiért ily módon az Erdély különböző pontjairól érkező fiatalok megismerhetik az itteni magyarság egyik legfontosabb eredményét, a Téglás Gábor Iskolacsoportot is.  

„Barátként szólok hozzátok, egy olyan személyként, aki tíz éven keresztül megpróbált a fiatal generációhoz közel lenni, hisz itt megtalálta azt a hézagpótlást, amely annak idején nem adatott meg” – közelített a közönséghez Markó Attila, parlamenti képviselő. 
A rendezvényen magyar és román ifjúsági szervezetek is képviselik magukat, jelen van a Szociál-Demokrata Párt ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Nemzeti Liberális Párt ifjúsági szervezete, a Societas, a Konzervatív Párt ifjúsági szervezete, a Via Nova, valamint Polgári erő ifjúsági szervezet.  

A szervezet olyan, mint egy iskola, de több annál

A MIÉRT küldöttgyűlés szombati gyűlésén átadták a Pro Organisatione díjat, melyet a szervezet két évvel ezelőtt hozott létre azzal a céllal, hogy köszönetét fejezze ki azoknak a személyeknek, akik tevékenységük által segítették a MIÉRTet. Idén Bodor László leköszönő MIÉRT elnök Takács Csabának, a Communitas Alapítvány elnökének nyújtotta át a díjat kihangsúlyozva, hogy az ő közreműködése nélkül nem létezne ilyen erős kapcsolat az RMDSZ és a MIÉRT között. 

Köszönőbeszédében Takács a szervezet tagjait emlékeztette, mindannyiuk Alma Matere Erdély. "Ti sokkal több vagytok, mint egy párt ifjúsági szervezete, titeket a közösségért kifejtett munka erősített meg, amely nélkül a MIÉRT ma nem létezhetne" - biztatta a fiatalokat a Communitas-elnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?