Caracali ügy: a segélyhívást fogadó rendőr eljárását is kivizsgálják

A caracali ügyben foganatosított hatósági intézkedésekkel kapcsolatban három rendőr és öt rendőrtiszt ellen kezdett kivizsgálásba a belügyminisztérium ellenőrző testülete, írja az Agerpres.

Ugyanakkor a caracali ügyészséget felkérték, elemezze ki az 112-es számra érkezett segélyhívást fogadó rendőr eljárását – közölte a szaktárca hétfőn.

Az ügy miatt Nicolae Moga belügyminiszter a napokban menesztette az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság parancsnokát és két helyettesét, valamint a caracali rendőrség vezetőjét és helyettesét. Az indoklás szerint a belügyi ellenőrző testület több rendellenességet is észlelt a megyei rendőrség igazgatásában. Az Olt megyei rendőrség irányításával Vasile Armaşut, az országos rendőrség közrendfenntartó igazgatóságának vezetőjét bízták meg.  

Ugyanakkor Nicolae Moga belügyminiszter jelentést terjesztett Klaus Johannis államfő és a kormány elé a caracali ügyben július 26-a előtt foganatosított intézkedésekről. A jelentést az ország Legfelsőbb Védelmi Tanácsának (CSAT) ülésén fogják kielemezni, csak ezt követően hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?