Az életfogytiglani börtönbüntetésről és a kémiai kasztrálásról tartana népszavazást Dăncilă


-A A+Az életfogytiglani börtönbüntetés és a kémiai kasztrálás lehetőségéről is népszavazást írna ki Viorica Dăncilă olyan súlyos bűncselekmények büntetésére, mint a gyilkosság, a nemi erőszak és a pedofília. Mindezt Facebook-oldalán közölte szombat este a miniszterelnök.

Dăncilă azt írja: noha megkérte a politikusokat, hogy ne használják fel politikai célokra a caracali tragédia témáját, és tanúsítsanak érett és együttérző magatartást, kérése süket fülekre talált.

„Tisztelt politikusok, egy népszavazás kiírásának célszerűségéről beszélünk azzal kapcsolatban, hogy drasztikus büntetéseket vezessünk-e be a gyilkosok, a nemi erőszaktevők és a pedofilok esetében, mint amilyen az életfogytiglani szabadságvesztés vagy a kémiai kasztráció” – olvasható a kormányfő hivatalos Facebook-oldalán.

„Nem gondolják, hogy közmeghallgatásra van szükség ilyen természetű intézkedésekhez? Nem tartják normálisnak, hogy csak a román állampolgárok beleegyezésével fogadják el azokat?” – teszi fel a kérdést Viorica Dăncilă. A miniszterelnök hangsúlyozza, a caracali eset „az egész politikai osztály felelőssége”, és közös kötelességük megoldásokat találni.

 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X