Dan Barna: Johannis jó ember, de a tömeges elvándorlásért felelős politikai osztály tagja

Klaus Johannis államfő jó ember, de ahhoz a politikai osztályhoz tartozik, amely miatt jelenleg négymillió romániai él az ország határain kívül - jelentette ki pénteken Dan Barna, az USR-PLUS szövetség államfőjelöltje. 

"Johannis elnök a Nemzeti Liberális Párt jelöltje. Én Johannis elnökkel és az összes többi lehetséges jelölttel szemben jelöltetem magam. Johannis elnök jó ember, de szeretném tisztázni, hogy annak a politikai osztálynak a képviselője, amely ebbe a helyzetbe hozott minket: négymillió romániai él Románián kívül, mert 30 éven át a teljes politikai osztály, egyik és másik oldal is anélkül működött, hogy kapcsolatban lett volna a közösséggel" - mondta Barna. 

Az USR-PLUS jelöltje ugyanakkor azt is elmondta, hogy a legutóbbi államelnök-választások alkalmával Johannisra szavazott. Úgy vélekedett: a legkeményebb megmérettetés Nagyszebenben lesz az elnökválasztáskor, hisz ez az első alkalom, hogy két jelölt is ebből a városból származik. 

Nagyszeben egykori polgármestere, Klaus Johannis államfő újabb mandátumért indul az idei elnökválasztásokon. Kihívói között van Dan Barna, az USR elnöke és az USR-PLUS jelöltje is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?