Tăriceanu azt üzeni a PSD-nek, hogy nem ragaszkodik a kormányzáshoz

A Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) "nem köti köldökzsinór a kormányhoz" - hangsúlyozta szerda este Călin Popescu-Tăriceanu, hozzátéve, hogy ő sem ragaszkodik a szenátusi elnöki tisztséghez.

A román közszolgálati televízió műsorában nyilatkozó Tăriceanu azt mondta, több párttársa is úgy véli, hogy az alakulatnak ki kellene lépnie a kormányból. Jómaga - állítása szerint - a politikai stabilitás biztosításának fontosságával érvelt a kormányon maradás mellett.

"Tudatában vagyok a politikai felelősségnek, de sem engem, sem a kollégáimat nem köti köldökzsinór a kormányhoz. (...) Rendkívül megtisztelő számomra, hogy a szenátus elnöke lehetek, de nem ragaszkodom bármi áron ehhez" - reagált Tăriceanu azokra az állítása szerint PSD-berkekből származó felvetésekre, miszerint az ALDE már csak azért sem fog kilépni a kormányból, mert ő nem szeretne megválni a házelnöki funkciótól.

Az ALDE vezetője szerint azért problémás olykor a kormánykoalíció működése, mert nem mindenki tekinti úgy, hogy a Szociáldemokrata Párt és az ALDE koalíciót alkot". "Van arányérzékünk, tudjuk, hogy nem vagyunk egyenlő partnerek ebben a koalícióban, de ott vagyunk mi is" - fogalmazott Tăriceanu, aki sérelmezi, hogy a nagyobbik kormánypárt nem konzultált velük a költségvetés-kiigazítás tervezetével kapcsolatban.

Kapcsolódók

Kimaradt?