Elképzelhető, hogy az ALDE miniszterei nem szavazzák meg a költségvetés-kiegészítést

Megtörténhet, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) miniszterei nem fogják megszavazni a költségvetés-kiegészítést, mert a tervezet olyan prioritásokat tartalmaz, amelyeket "ők nem értenek" - mondta szerdán az alakulat vezetője, Călin Popescu-Tăriceanu.

A parlament épületében nyilatkozó Tăriceanu kifejtette, több pártbéli kollégája is elégedetlen a koalícióban fennálló jelenlegi állapotok miatt, és a nap folyamán többen felvetették a kormánykoalícióból való kilépés lehetőségét, amennyiben a viszony nem javul. Kifejtette, elvárja, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Viorica Dăncilă kormányfő tárgyalásokra hívja az ALDE vezetőségét a küszöbön álló költségvetés-kiegészítés ügyében. "Miniszterkollégáim egyébként azt mondták, hogy nem akarják megszavazni a költségvetés-kiegészítést, mert olyan prioritásokat tartalmaz, amelyeket ők nem értenek" - jelentette ki a kisebbik kormánypárt vezetője. 

Azt is elmondta, egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést a készülő büdzsé-kiegészítésről, de a sajtóban megjelent hírek szerint a tervezet nem tükrözi azokat a széles érdekeket szolgáló, prioritást élvező projekteket, amelyeket az ALDE fontosnak tart. "Arra számítunk, hogy amennyiben megvan az akarat a koalíció működésben tartására, akkor ezeket a dolgokat át fogjuk beszélni" - jelentette ki Tăriceanu. 

(Címlapfotó forrása: capital.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?