Gabriela Firea: le tudom győzni Johannist

Képes lenne legyőzni Klaus Johannis hivatalban lévő államfőt, hogyha a novemberi elnökválasztáson a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a Pro Románia közös jelöltjeként indulna – jelentette ki hétfő este a B1 televíziónak adott interjúban Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere.

„Próbálom meggyőzni kollégáimat, hogy a PSD-nek olyan jelöltre van szüksége, aki képes küzdeni, hogy megnyerje a választásokat. Gyakran hallok olyanokat, hogy a PSD az európai parlamenti választásokon elszenvedett vereség után elégedett lehet, ha bejut a második fordulóba. Én nem értek egyet ilyesmivel. (...) Én képes lennék legyőzni Klaus Johannis elnököt, ha a PSD, az ALDE és a Pro Románia közös jelöltjeként indulnék. Meg vagyok győződve arról, hogy győzhetnénk ezzel a választási szövetséggel, amit USL 2-nek nevezhetnénk (...). Az a kérdés, hogy hogy juss a közös jelölt pozícióba. Egyelőre jelölt vagyok a jelöltségre” – mondta Firea.

Firea szerint, ha a baloldal „felaprózza erejét+, a jobboldal jelöltjét segíti. Megerősítette: a PSD vezetőségének keddi ülésén megpályázza az elnökjelölti pozíciót. Megjegyezte: az utóbbi időben készített közvéleménykutatások szerint ő vezet a lehetséges elnökjelöltek népszerűségi versenyében, majd „nagyon szorosan mögötte” következik Klaus Johannis, míg Viorica Dăncilă „a párt népszerűségének megfelelő” 25-26 százalékon van.

Firea cáfolta azokat a híreket, hogy esetleg a Pro Románia jelöltjeként indulna az elnökválasztáson. Gabriela Firea szerint ugyanakkor az önkormányzati választások eredménye az elnökválasztáson elért eredménytől függ.

(Címlapfotó forrása: Mediafax)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?