Szabó Ödön: nem kívánatos a Jobbik erdélyi jelenléte

Nem tartja kívánatosnak a Jobbik erdélyi jelenlétét Szabó Ödön Bihar megyei képviselő. Az RMDSZ-es politikust annak kapcsán kérdeztük, hogy a szélsőséges magyarországi párt pénteken Nagyváradon kezdte el erdélyi tagtoborzását.

Szabó szerint az anyaországi pártoknak elsősorban a határon túli magyar közösségek szülőföldön való boldogulását kellene segíteniük. „Azt kellene szolgálniuk, hogy a magyar közösségek konfliktusmentesen tudjanak együtt élni a többségi nemzettel” – magyarázta.

A politikus szerint a Jobbik eddigi megnyilatkozásai azt bizonyítják, hogy Vona Gáborék pártja nem ezt a célt szolgálja. „Egy olyan nagyváradi közegben, amelyben sajnos az elmúlt időszakban sok más tényező hatására a híres toleranciaszint romlott, nem hiszem, hogy jót tesz a Jobbik jelenléte. Nekünk azokat az embereket kell keresni vegyes etnikumú közegben, aki partnereink lehetnek az érdekérvényesítésben. Nem kellene elszigeteljük az európai gondolkodású románokat a román társadalmon belül egy szélsőséges magyar párt megjelenésével” – mondta Szabó Ödön.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?