Lapértesülés: a PSD vezetősége jövő kedden dönt a párt államfőjelöltjéről

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége jövő kedden ül össze a parlamentben, hogy döntsön arról, hogy kit javasol a párt államfő-jelöltjének – tudta meg szerdán az Agerpres politikai forrásokból.

A javaslatot utólag jóvá kell hagynia a PSD augusztus 3-ára összehívott kongresszusának. A források szerint kedden előbb az állandó bizottság, majd a végrehajtó bizottság ülésezik.

Viorica Dăncilă azt nyilatkozta a múlt héten a DC Newsnak adott interjúban, hogyha a párt azt kéri tőle, indulni fog a novemberi államelnök-választáson. A kormányfő hozzátette: egyelőre azon az állásponton van, hogy „más mögé áll be segíteni”.

A miniszterelnöktől többek között azt kérdezték, nem az lenne-e a természetes, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke legyen az alakulat államfőjelöltje, még akkor is, ha éppen a miniszterelnöki tisztséget tölti be.

„Ha a párt ezt kéri tőlem, akkor elfogadom, amit a párt mond, de pillanatnyilag úgy vélem, az lenne a jó, hogy legyen egy jelöltünk, és én őt támogassam. Számunkra fontos, hogy olyan ember mögé sorakozzunk fel, aki élvezi a párt bizalmát, akit minden területi szervezet támogat, aki egy bizalomhullámot hoz létre nemcsak tagságunk és szimpatizánsaink körében, hanem a többi polgár körében is, mert én egy jó eredményre számítok” – válaszolt Dăncilă.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?