Ludovic Orban: az USR–PLUS elnökjelölt-állítása szétdarabolja az ellenzéki erőket


-A A+

Nem kellene államfőjelöltet állítania a novemberi elnökválasztásra a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta szövetségnek – vélte Ludovic Orban, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, aki szerint ez a jelenlegi kormányellenes szavazótábor feldarabolódásához vezet majd.

„Jogukban áll saját jelöltet indítani, de jobb lett volna, ha nem teszik, mert így a Szociáldemokrata Párttal való harcban gyakorlatilag feldarabolódik a nem PSD-s vagy PSD-ellenes szavazótábor. Mit mondhatnánk nekik, hiszen ők már a legelején kijelentették, hogy lesz jelöltjük. Demokrácia van, bármely alakulat indíthat jelöltet" – fogalmazott Orban a közszolgálati televízió műsorában.

A novemberben esedékes államfőválasztás kapcsán a liberális pártelnök megjegyezte, alakulata továbbra is a PSD elleni harcra fókuszálva dolgozza ki stratégiáját, mert bár a párt népszerűsége felére csökkent a legutóbbi parlamenti választások óta, „a PSD nem csak az országos vezetőiből áll", a pártnak továbbra is van csaknem 1700 polgármestere van, a nagyobbik kormánytényező, ellenőrzése alatt tartja a közigazgatást, ezért „maximális komolysággal kell kezelni".

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X