Hivatalos: Nicolae Mogát javasolja belügyminiszternek a PSD

A fő kormányerőt jelentő Szociáldemokrata Párt (PSD) Nicolae Moga szenátort javasolja a belügyminiszteri, Mihai Fifort pedig a stratégiai partnerségekért felelős miniszterelnök-helyettesi tisztségre – jelentette be Viorica Dăncilă pártelnök az alakulat országos végrehajtó bizottságának hétfői ülése után.

A kormánypárt vezetőtestülete ugyanakkor tudomásul vette koalíciós partnere, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) arra vonatkozó javaslatát, hogy Teodor Meleşcanut Ramona Mănescu váltsa a külügyi tárca élén – mondta a miniszterelnök.

Dăncilă hozzátette, a gazdasági ügyekért felelős kormányfőhelyettes ideiglenes mandátuma augusztus végén jár le, az erre a tisztségre jelölendő személy kilétéről egy későbbi ülésen dönt majd a párt vezetősége.

A kormányátalakításról szóló hírek már bizottsági ülés előtt szárnyra kaptak, Carmen Dan belügyminiszter pedig még azelőtt lemondott, hogy leváltották volna.

Az új miniszterek kinevezéséről szól javaslatot Klaus Johannis államfő elé terjesztik, aki tíz napon belül ki kell nevezze a tárcavezetőket, de akár vissza is utasíthatja a jelöléseket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?