Ismét halasztott az alkotmánybíróság a büntetőjogi törvénymódosítással kapcsolatos óvások ügyében

Hetedik alkalommal is elhalasztotta az alkotmánybíróság a büntetőtörvénykönyv (btk.) és a büntetőeljárási törvénykönyv (betk.) ellen benyújtott óvások megvitatását. Ezúttal Valer Dorneanu, a taláros testület elnökének rosszulléte indokolta a halasztást.

Legutóbb szerdán kellett volna tárgyalni a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közös, valamint Klaus Johannis államfő önállóan benyújtott alkotmányossági kifogását, de akkor egészségügyi okokból hiányzott az alkotmánybíróság elnöke.

Valer Dorneanu csütörtökön megjelent a megbeszélésen, de később nem érezte jól magát, ezért újból elnapolták – ezúttal július 29-re – a tárgyalást.

Az ellenzéki pártok és Johannis azt nehezményezték, hogy az Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által kezdeményezett, a parlamenti szavazáson az RMDSZ által is támogatott törvénymódosítások több mint háromszáz ponton úgy módosítják a büntetőjogot, hogy a bűncselekmények elkövetőinek kedveznek.

E csütörtökit megelőzően már hat alkalommal halasztották el az alkotmányossági óvások megvizsgálást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?