Az elnökválasztás tisztaságának biztosításáért új szoftvert alkalmazna a kormányfő


-A A+Az elnökválasztásig egy másik szoftvert kell találni, hogy „a gyanú árnyéka” se merüljön fel a választások tisztaságával kapcsolatban, és meg kell oldani a párhuzamos szavazatszámlálás kérdését is – jelentette ki csütörtökön a DC News-nak nyilatkozó Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Kérdésre válaszolva kifejtette: nem gondolja, hogy Klaus Johannis sokat hozzátett a román EU-elnökség sikeréhez, viszont az államfő „igyekszik úgy beállítani a dolgokat, mintha a jó eredmények neki lennének tulajdoníthatók”.

Dăncilă beszélt arról is: az államfő kizárólagos hatásköre, hogy döntsön valamely nagykövetség esetleges elköltöztetéséről, így Johannisnak kell állást foglalnia, hogy Románia izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe költöztetik-e, vagy Tel-Avivban marad.

A kormányfő hamisnak nevezte Klaus Johannis nyilatkozatait, miszerint a kormánynak nem lenne fedezete a bérek és nyugdíjak kifizetésére. „Van pénz bérekre és nyugdíjakra, semmilyen problémánk nincs ezen a téren” – erősítette meg Dăncilă.

Azt mondta: hatékonyabbá kell tenni minden minisztériumot, és felül kell vizsgálni a Cioloş-kormány által kiadott határozatokat, amelyek értelmében olyan igazgatókat neveztek ki különböző helyekre, „akikkel szemben nincsenek megszabott követelmények”.

A miniszterelnök azt mondta, a nyár folyamán minden bizonnyal lesz kormányátalakítás.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X